Skip to main content

Wie zijn wij?

De afkorting STC staat voor Souvenir Theatercompagnie, een gezellig, ambitieus en eigentijds koor uit Tilburg. Onder begeleiding van een professionele dirigent zingen we een breed repertoire van lichte muziek met onder andere (neder)pop-, jazz- en musicalnummers. De muziek die de STC zingt is afwisselend en het repertoire wordt in samenspraak met de koorleden bepaald, waardoor er een interessant mix van stijlen ontstaat. Hoewel de meerstemmige koorzang altijd het uitgangspunt is, proberen we onze naam eer aan te doen door als muziektheatergezelschap onze optredens zoveel mogelijk aan te kleden met een vleugje theater.

Geschiedenis

De Souvenir Theatercompagnie is in 1995 opgericht als derde koortak binnen de sociëteit Souvenir des Montagnards. Naast het destijds florerende operakoor en het nieuwe jeugdkoor, was er binnen de sociëteit behoefte aan een koor specifiek gericht op leden van achttien tot veertig jaar. Deze doelgroep bleek een voorkeur te hebben voor musical- en theatermuziek en Hans van den Brand zag hierin als dirigent een mooie uitdaging. Onder zijn leiding heeft de STC een aantal theaterproducties opgevoerd, zoals de musicals Goede buren, Quasimodo, Hercules en Schrik.

Toen Hans na twaalf jaar afscheid nam als dirigent van de STC heeft Berrie Kolmans met veel enthousiasme het stokje van hem overgenomen. Vanuit zijn muzikale voorkeur werd het repertoire verbreed met als hoogtepunt de muziektheaterproductie Ze7en. Met deze voorstelling heeft de STC in 2011 een geheel eigen muziektheaterproductie op te planken gebracht. Gecomponeerd door Berrie Kolmans, geregisseerd door Anke van Esch en met teksten van STC-lid Cristel Bekkers was dit een productie om trots op te zijn.
In 2011 zijn we als STC ook voor de eerste keer benaderd om als koor deel te nemen aan de Tilburgse Revue. Deze samenwerking beviel zo goed dat de STC hierna nog drie keer heeft meegedaan aan dit kenmerkende evenement in Tilburg.

In 2015 was het voor Berrie tijd voor een nieuwe uitdaging en hebben we een perfecte vervanger gevonden in oud STC-lid Bart de Graaff. Onder zijn leiding hebben we ons op verschillende manieren muzikaal laten horen in Tilburg en omgeving met als hoogtepunt de samenwerking met TAGO in 2018. Hier heeft de STC meegedaan aan de productie 'Peter Pan'. Sinds 2019 zingen wij onder leiding van onze bevlogen dirigent Rick van den Belt, die ons met zijn enthousiasme en muzikaliteit telkens weer weet de inspireren en enthousiasmeren.

lid worden

boek ons

boek ons

Souvenir Theatercompagnie
KVK: 74834304
IBAN: NL70 ABNA 0847 2908 08

Copyright © - STC Tilburg

Bekijk hier onze privacy policy

user